status updated

STATUS UPDATED!
Disciplined mind bring happiness, undisciplined mind bring chaos.

May 16, 2012

Sanah Helwah..

     
Inila kek yang saya draw malam semalam..
Just joke. * Sumber Google *

     Assalamualaikum,
selamat hari guru..
Alhamdulillah.. hari ni genaplah sudah umur saya yang ke ..
hihi.. dirahsiakan. ;)

     Terima kasih pada yang sudi mendoakan saya.. di Facebook
dan kepada yang ada bagi hadiah tu, terima kasih jugak.. (tak banyak pun yang bagi :P)
saya sangat menghargai pada yang sudi mendoakan saya, dan sudi menghabiskan duit
memberi saya hadiah. Wewe.. ^^

     Okey..
orang yang pertama yang mengucapkan 'happy birthday' dekat saya ialah..
my younger brother..

     Macam mana dia boleh jadi orang yang pertama?

     Masa kat dalam kereta 2 minggu yang lalu,
masa tu on the way nak balik dari Rawang ke KL.

     Adik yang berumur 10 tahun itu bertanya dekat mak saya..

     "Mak, birthday Kak Rah bila?" tanya adik lelaki saya.

     Saya berbisik dekat telinga mak saya..
"Mak, mak. jangan bagitahu dia.." bisik saya,
sambil tergelak kecil.

     Mak saya hanya tersenyum, dan menjawab.
"Hari guru, 16 mei." Jawab mak saya.

     Kemudian...
adik saya nyanyikan 1 lagu..

     "Selamat hari guru, happy birthday to Kak Rah.."
saya gelak, melihat gelagatnya yang sedikit mencuit hati saya..

     Lepas tu mak saya ajuk nyanyian dia..
"Selamat hari guru.. happy birthday.. happy birthdayyy to Kak Rah.."

     Hahaha.. tapi sayang awal sangat wishnya.
Kalau masa kecik-kecik dulu..
selalu buat brithday party..

     Ajak kawan-kawan datang..
hadiah pun banyak yang dapat.. hehehe.

Tapi last saya dapat hadiah dari kedua ibu bapa saya,
pada tahun lepas, waktu tengah hari sekitar pukul 1.30pm..
mak saya ada call.. dan bagi tahu ada hadiah yang mak dan abah bagi dekat dalam bilik mak atas TV..

     Tanpa berlengah lagi, saya melangkahkan kaki pergi ambil hadiah tu.. ^^
terima kasih mak! :)

     Sekarang yang masih belum wish kepada saya lagi ialah..
abah, dan 2 orang sahabat sejati dunia akhirat..
tengah tunggu jugak.. bila mereka nak doakan untuk saya. ^^

-----> Yang ditunggu untuk mengucapkan 'happy birthday'
dekat saya masih belum datang, huhu. Dia tak ingat agaknya.

Its okaylah..

Apa yang penting, semoga umur yang semakin menambah ini..
memberikan manfaat kepada saya, agama dan masyarakat, juga
dapat menambahkan lagi amal ibadah saya yang sangat sikit itu.

Semoga Allah redha dengan semua ini.
InsyaAllah, Aamiin.

4 comments:

  1. happy birthday :D semoga panjang umur murah rezeki oke? semoge umur yg btambah tu dpat mndekatkan kita lagi kepada Allah :)

    ReplyDelete
  2. happy belated birthday kak rah..
    sory lambat ucap..
    time tu saya exam..

    ReplyDelete
  3. FiekaOnie - InsyaAllah, amiin.. thank you.. :)

    Miza Kimbun - Thank you.. :)

    Anonymous - Thank you..
    its okayla.. mana hadiahnya??? :P

    ReplyDelete

pageviews