status updated

STATUS UPDATED!
Disciplined mind bring happiness, undisciplined mind bring chaos.

November 11, 2012

Bila novel nak siap?

Assalamu'alaikum..

"Bila novel nak siap?"

Dialog ni sering kali saya dapat apabila berjumpa dengan, mak abah, kawan-kawan dan saudara-mara. Dah tak tahu nak jawab apa. Segan pun ada bila jawab soalan yang sama aje. Dah berapa bulan tak bukak docs, gara-gara tak ada idea untuk menulis. Tak tahulah kenapa tiba-tiba otak ni tepu semacam. Macam tak nak sambung terus pun ada. Tapi, Alhamdulillah, atas support dari kawan-kawan semua, niat untuk menulis tu masih ada lagi.

Ingatkan bila rehat sekejap, baca buku ke berborak dengan kawan-kawan ke, dapatlah sedikit cetusan idea dan semangat, tapi.. makin tak dapat adalah, huhu..

Jealous tengok kawan-kawan yang dah siapkan manuskrip dia orang, dan yang nak publish pun ada.
Semoga masalah saya ni diselesaikan dengan cepat.

Ya Allah, permudahkanlah urusan ku, Amiin.

----------------------------------------------
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
رَبَّنَآ ءَاتِنَا مِن لَّدُنكَ رَحۡمَةً۬ وَهَيِّئۡ لَنَا مِنۡ أَمۡرِنَا رَشَدً۬ا

Maksudnya:- Wahai Tuhan kami! Kurniakanlah kami rahmat dari sisMu dan berilah kemudahan-kemudahan serta pimpinan kepada kami untuk keselamatan agama kami. (20: Surah Al-Khaf - 10) 

No comments:

Post a Comment

pageviews