status updated

STATUS UPDATED!
Disciplined mind bring happiness, undisciplined mind bring chaos.

June 26, 2012

Kenapa doa mu lambat dimakbulkan oleh Allah SWT?


Bila kamu suka solat lambat, dan malas berdoa, maka kala kamu susah, dan kala kamu berdoa saat kamu susah, memang kamu sendiri akan terasa seperti bantuan Allah itu lambat, atau Allah SWT itu tidak mendengar.


Sedangkan bantuan Allah itu amat pantas, dan Dia adalah Yang Maha Mendengar.
Allah itu amat hampir, tetapi kita sebenarnya yang meminggir.

---> Novelist HA.

June 12, 2012

Kisah kami : bila boleh bertadarus bersama lagi?

Ehem..
assalamu'alaikum..
seperti biasa.. apa yang menjadi tajuk entri ini
itula yang akan saya tulis..

bosan baca?
its okay, saya coretkan kisah ini pun bukan untuk tontonan umum sangat..
siapa yang nak baca tu, yah silakan.
Yang tak nak baca tu bolehla singgah baca entri lain atau baca novel saya.. (◑‿◐)

Baru-baru nikan cuti sekolah..
saya dan kawan apa lagi, manfaatkanla cuti sekolah ini dengan perkara yang bermanfaat..
alhamdulillah, jumaat lepas saya dan sahabat saya berkesempatan untuk bersolat jemaah bersama
dan bertadarus bersama.

Syukur, walaupun haya 1 malam saja dapat bertadarus dengan dia..
takpela.. saya tahu dia busy.. because minggu pertama cuti sekolah dia tusyen..
minggu kedua dia balik kampung..
lepas tu sambung tusyen lagi sampai jumaat lepas.. malam tu kami bertadarus.

Jadi dapat bertadarus dengan dia malam tu je..
psst.. saya sanggup korbankan drama Bunga-bunga Syurga kerana ingin bertadarus dengan dia..
alah.. lagi pun ada kat tonton.com..
just watch there.. (◑‿◐)

Alhamdulillah, akhirnya dapat juga bertadarus dengan dia..

----> ehem..
cik adik manis..
bila boleh bertadarus lagi? ^^

pageviews